Onderhoud

Algemeen
Het is belangrijk om in ieder geval 1 x per jaar het meubel goed op te schuren en schoon te maken met een sopje van groene zeep en een borstel. Afhankelijk van de locatie kan vaker nodig zijn. Een beschermhoes zorgt ervoor dat dit minder snel gebeurt. Zeker in de winter raden wij aan om het meubel af te dekken met een beschermhoes of een zijl zodat het zo min mogelijk beschadigt raakt. 

Steigerhouten lounge meubel onbehandeld

Het is belangrijk om in ieder geval 1 x per jaar het meubel goed op te schuren en schoon te maken met een sopje van groene zeep en een borstel. Zo reinig je ook de eventuele groene aanslag van je steigerhouten tuinmeubel.
Na een bepaalde tijd buiten te hebben gestaan zal het meubel nog wat licht vergrijzen en kan het wat ruwer worden. Je kunt het meubel dan lichtjes opgeschuren om het weer glad te krijgen.
In de winter raden wij aan om het meubel beschut neer te zetten of af te dekken met een zeil. Zorg er voor dat het meubel nooit in een plas water blijft staan en goed kan ventileren. Het hout mag wel nat worden maar deze moet ook weer kunnen drogen. Zo voorkom je dat het hout gaat rotten en schimmelen.

Steigerhouten meubel behandeld

Als je steigerhouten lounge meubel behandeld is dan is het het beste om voor een uitstekende bescherming ieder jaar de behandeling te herhalen. Doordat het meubel een tijd lang in wind en weer heeft gestaan kan de behandeling wat vervagen. Voor het mooiste resultaat raden wij dan ook aan om het meubel lichtjes op te schuren en de behandeling te herhalen.
Houd er ook rekening mee dat het meubel in de winter niet in een plas water blijft staan en goed kan ventileren.